top of page
Yazarın fotoğrafıYeşim Atik

KARMAŞA

Güncelleme tarihi: 7 Nis 2022





Bazen her şey karışır. Bedenin, düşüncelerin, hatta sinir sistemin devamlı kaç, savaş emri verir.

Eğer hayatında karışıklık varsa, genelde sempatik sinir sistemi devrededir.

Duramazsın, hatta kendini duvardan duvara vurursun.

Olan karışıklık halinden hemen, çabucak çıkmak için çırpınırsın ve çırpındıkça batarsın.

Hareket halinde olduğunda, bir şeyler yaptığında karışıklığı çözeceğini zannedersin.

Oysa ki çözüm çok basit.

-Karışıklık varsa dur.

Ben pek severim dolap düzeltmeyi. Dökerim dolapları, sonra tek tek katlayıp yerleştiririm o döktüklerimi. Bazen de dağıtırım, toplamaya isteğim olmaz.

Canımın isteğini dinler, bırakırım. Çünkü o anda kendimi zorlarsam, yaptığım toplamak değil tıkıştırmak oluyor.

Kapatıyorum odanın kapısını ve dışarıya çıkıyorum, belki eve döndüğümde belki ertesi gün geçip dağınıklığın karşısına bir kahve içiyorum, izliyorum öyle eşyaları. Bazılarını yıllardır giymediğimi hatırlıyorum, bir kaçının anısı geliyor aklıma, malum ben bir Yengeç burcuyum, anısı olduğu için yırtık çorap bile saklamışlığım vardır. Sonra topluyorum dolabı, yavaş yavaş, ayırarak, giymediklerimle vedalaşarak. Yani duruyorum.

Duygular da aynı dolaplar gibi, bazen karışır işte. Karışıklığın seni ele geçirmesine izin verme, karışıklığın içinde kal, dur, sadece izle.

Çırpınırsan seni içine çeker. Karmaşa varsa kendini aşağıya çekmeye başlar zihin ki konfor alanında kalabilsin. Orası onun için güvenli alan. Yapamadıklarına değil yaptıklarına odaklan. Kaybettiklerine değil kazandığın tecrübeye bak. Karışık duygular içinde olduğunu kabul edip izlersen eğer ipin ucunu görebilirsin.

Sana ait olmayan, şu anki hayatına uymayan hisler var içeride onları önce gör, kabul et.

Sonra ayıkla yavaşça, vedalaşarak.

Acının seni içine çekmesine izin verme, kendini anılarla acıtma, kurbanı oynama, kendini sabote etme, sadece izle ve karşılığa sebep olan his ne ona bak.

Hayatta tekrar tekrar dans ettiğin yere bak. Çözüm orada aslında. Bazen yumuşakça dans ediyorsun bazen çılgınca ama hep ritim tutuyor. Senin ritmin nasılsa karşına aynı ritimde dans eden biri çıkıyor. Ritmini bul, gerçekten senin ritmin değilse değiştir bu ritmi.

Yeşim Atik

Son Yazılar

Hepsini Gör

KALP ÇAKRASI

KALP ÇAKRASI

Comentários


bottom of page